Palatsi ei ollut kooltaan kovin suuri, mutta linnassa sisällä meille kerrottiin puutarhojen ja alueen historiasta, mikä osoittautui todella mielenkiintoiseksi. Alueella maan pintaan nousee useita lähteitä, joiden lämpötila on jostain syystä melko korkea. Siksi ne eivät jäädy talvellakaan. Lähteitä hyödyntäen palatsin puutarha oli täynnä erilaisia suihkulähteitä. Suihkulähteet eivät kuitenkaan olleet silmin nähtävissä, vaan ne oli rakennettu avattaviksi ja suljettaviksi erilaisten teknisten ratkaisujen avulla.
Piispa oli esimerkiksi rakennuttanut pöydän, jonka ääressä voitiin kesäisin pitää kestit. Kesken kaiken hän saattoi kuitenkin käynnistää suihkulähteet, jotka kastelivat kaikki pöydässä istuneet vieraat lukuunottamatta hänet itsensä! Minä ja Hannele pääsimme kokeilemaan pöydän toimintaa, kun istuimme niille turistikierroksen aikana vapaaehtoisia pyydettäessä :D Saimme virkistävän suihkun. Onneksi oli kuuma ilma ja takamus kuivui vähitellen auringossa.
Puistossa oli piilotettuja vesipisteitä kaikkialla. Maassa, seinissä jne. Piispa oli myös rakennuttanut vesivoimalla liikkuvia patsaita ja luolan, jossa veden avulla tuotettiin lintujen laulua. Vähän samalla tapaa jos tiedätte, miten sellainen lintupilli toimii, johon puhalletaan, kun siellä on vettä sisällä.
Yllä olevassa kuvassa vesisuihku nostattaa kruunun korkealle ilmaan.
Kävelimme Hannelen kanssa läheiselle kukkulalle, jossa toimii nykyisin kansantaidemuseo. Prinssi rakennutti kolmikerroksisen talon kuukauden aikana! Arkkitehti oli suositellut talon sijoittamista kukkulalle kiintopisteeksi, koska se näyttäisi mukavalta palatsin ikkunasta.
Scloss Hellbrunn
Näimme näkötasanteelta haikaran...alla zoomattuna
todellakin: kamerassani ON hyvä zoomi
Kansantaidemuseossa oli erikoisia festivaalipäähineitä. Siellä oli myös huonekaluja, koruja, vaatteita yms. Monet 1800-luvulta tai 1900-luvun alusta. Museo oli todella mielenkiintoinen.
Perinneasuihin pukeutuneet naiset tutkimassa perinneasuja :D Juttelin heidän kanssaan aikaisemmin törmätessämme näköalatasanteella museon ulkopuolella. Nämä naiset olivat tulleet Saksasta. On hauskaa, miten täällä oikeasti näkee välillä ihmisiä kansallisasuissa kaupungillakin. Miehiä henkselein somistetuissa nahkahousuissa jne. Minäkin ostin viikko sitten topin, jonka leikkaus on vanhan mallin mukainen. Se on hieman arkisempi ja yksivärinen tosin, joten sitä voi käyttää Suomessakin.
Kukkulan metsästä löysimme rotkon, jonka pohjalle laskeuduimme portaita. Sukelsimme luolaan kallion sisään ja tulimme yhtäkkiä ulos pimeästä valoon löytäen itsemme näyttämöltä!! Piispa oli rakennuttanut kivisen teatterin, jossa oli käsitykseni mukaan esitetty ensimmäinen ooppera Itävallassa 1600-luvulla. Meillä ei ollut mitään tietoa metsän keskellä olleesta kalliosta ja sinne rakennetusta teatterista. Olin ihan intona :D "Teatterissa" oli pieniä ovia ja ikkunoita siellä täällä ja kiveen hakattuja pikkuruisia portaita.
Palatsissa oli kaksi hienosti maalattua huonetta. Aikoinaan paikka on ollut varmasti vielä paljon hienompi kuin nykyisin. Puutarhassa on kasvanut eri mantereilta tuotuja hedelmäpuita ja piispa omisti paljon myös eksoottisia eläimiä. Vielä tänäkin päivänä puutarhan toisella laidalla on eläintarha.
Palatsin englanninkielisessä audioesityksessä meille selvitettiin kaikenlaisia jänniä asioita. Kuningas oli kiinnostunut alkemiasta ja ilmeisesti muistakin myyteistä. Palatsin patsaissa on kuvattuna erilaisia uskomuksia. Kuten jo aiemmin kirjoitin, alue on rakennettu lähteiden päälle. Niiden uskottiin aikoinaan olleen tie manalaan. Lähteissä saattoi nähdä myös joskus tanssimassa lähteen impejä tms. Mutta niitä katsoessaan mies muuttui...hmm ehkä makkaraksi :D (en ihan ymmärtänyt sanaa audioesityksessä) jonka jälkeen hänen koiransa repivät sekä söivät miehen palasiksi. Yksisarvisen pyydystäminen oli suuri haaste, jossa saattoi onnistua vain lähettämällä ensin neitsyen metsään, joka onnistuisi houkuttelemaan eläimen luokseen ja laskemaan päänsä tämän syliin...
Mäkin tahdon yksisarvisen...hmm ;(
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen