Samstag, 29. Dezember 2007

Kaloja ja muuta hassua Koreassa

Eilen illalla yhtenä hetkenä huomasin sen iskeneen - aasialaisen flunssaviruksen. Eipä tämä kuitenkaan normiräkätautia vakavampi ole. Sain Jiyeonin äidiltä pillerin...puoliksi sinisen, puoliksi valkoisen. Pillerissä on kiinalaisia merkkejä. Se pitää kuulemma ottaa ennen nukkumaanmenoa.

Ristiriitaista täällä on se, että lääkäri saattaa määrätä ihmiset käyttämään kadulla kasvosuojainta, jos henkilöllä on flunssa. Näin pyritään estämään tartunnat. Siitä huolimatta kaikki täällä syövät tikuilla samoista astioista ja jakavat ruokansa. Bakteerit tarttuvat kaikkiin. Näiden mielestä Euroopassa on outoa se, että jokaisella on oma lautanen ja annos, joka pidetään itsellä. Kun käymme syömässä ulkona, haluavat kaikki aina tilata erilaisia annoksia. Jokaiselta maistellaan sitten vähäsen...

Muutenkin täällä kuulemma painotetaan yhteisöä sekä yhteisöllisyyttä, kun taas länsimaissa korostetaan yksilöä ja individualismia.



Joka ikinen päivä näen itselleni uusia asioita! Täällä on todella jännittävää. Kadulla näkee ravintoloita, joiden ulkopuolella on isoja uivia kaloja akvaariossa. Sieltä voi kai itse valita haluamansa. Joskun näin jonkun miehen pyöräilevän akvaario tarakalla. Kaloja myydään myös kadulla. Tänään näin hassuja yksittäispakattuja pikkukaloja, jotka on nidottu joulukuusen koristenauhaa muistuttavaksi nyöriksi. Joillain kaloilla ei ole luonnostaan pyrstöä, pelkkä suora "häntä". Mustekalat ym. isopäiset mollukat on oudon näköisiä.

Parin edellisen päivän aikana olen pyörinyt kaupungilla: käynyt kirjakaupassa, koru/accessories-valmistushallissa ja tekstiilimarkkinapaikassa. Kirjakaupassa tutustuin paikallisiin lastenkirjoihin...yhdessä kerrottiin tarina kakkapökäleestä. Se on kuulemma kuuluisa satu koreassa! Koira kakkaa pökäleen...pökäle on yksinäinen ja hyljeksitty...lopussa sankarillinen pökälepoika antaa elämän voikukalle. Että sellasta :D



pähkinöitä kaupan

Ostin tänään kolme pipoa yhden kadonneen piponi tilalle. Nyt on useampi väri ja malli, mistä valita. Yleensä täällä kaikki on aika kallista. Mutta löysin yhdestä pienestä kaupasta hyviä pipoja. Maksoin kolmesta yhteensä noin neljä euroa!! Pipoa täällä tarvitseekin, tänäänkin oli pakkasta. Paikalliset eivät silti juurikaan käytä pipoja. Vielä vähemmän kuin Suomessa. Ja tytöt käyttävät usein lyhyttä hametta ja korkokenkiä!!! TALVISÄÄSSÄ!

Tekstiilihallissa näin tänään todella upeita silkki- ja satiinilakanoita!! Nekin ovat Suomen hintoihin verrattuna todella edullisia. Ajattelin ostaa pari settiä ennen paluuta Suomeen.

Toissapäivänä näin kaksi Jiyeonin kaveria, joista toisen äiti työskentelee accessories/korutehtaassa. Aloin arvostamaan aivan eri tavalla niitä "halpiskoruja", joita myydään H&M:ssä ja muissa liikkeissä. Joka ikinen pikku paljetti, helmi ja kimalle liimataan tai ommellaan käsin. Jiyeonin ja hänen kaverinsa tarkoituksena on tehdä koruja ja myydä niitä hyväntekeväisyyteen. Harjoilimme siis hieman kaverin äidin opastuksella. Korujen teko oli melko hankalaa näpertämistä.

Tehtaassa oli todella monta pientä kojua, joissa työskenteli yksityisyrittäjiä ja korukauppiaita. Kullakin oli hieman poikkeava valikoima ja tapa tehdä tuotteita. Monilla oli rihkaman ohella kalliimpiakin materiaaleja. Helmiä, koralleja ja arvokiviä tai kristallia. Sain lahjaksi useamman parin hienoja korvakoruja! Yhdet tehtiin vartavasten toiveeni mukaisesti! :)


Keine Kommentare: